Je hebt een woning gekregen

Indien u geļnteresseerd bent en de woning aan u wordt toegewezen, zal je een brief ontvangen met informatie over de huurwaarborg en de opstart van de woning (= ondertekening van het huurcontract).

U zal eerst worden uitgenodigd op ons bureel met een bewijs van de huurwaarborg. Je dient een geblokkeerde huurwaarborgrekening te openen en een bewijs van betaling van de huurwaarborg mee te brengen. Indien je de huurwaarborg niet zelf kan betalen, kan je contact opnemen met het OCMW/Welzijnshuis. Zij kunnen instaan voor de betaling van de huurwaarborg en jij kan de huurwaarborg nadien gespreid terug betalen.

Nadat de huurwaarborg in orde werd gebracht, kan de opstart van uw contract doorgaan. Tijdens deze afspraak wordt het huurcontract ondertekend en de plaatsbeschrijving overlopen. Een plaatsbeschrijving is een overzicht van (de staat) van alle lokalen binnen de woning. Er wordt tevens ook tijd gemaakt om de meterstanden van gas, elektriciteit en water te noteren. Voor de opmaak van de plaatsbeschrijving betaal je 10 euro.

Op het einde van de opstart, zal je jouw sleutels ontvangen en ben je officieel huurder van het Sociaal Verhuurkantoor in Roeselare.

Na de opstart brengt het Sociaal Verhuurkantoor volgende zaken in orde, hiervoor dien je bijgevolg zelf niets te ondernemen:
-              Aansluiting contract gas en elektriciteit
-              Aansluiting contract water
-              Aansluiting brandverzekering